Чим відрізняються суші від ролів

  1. 🥢 Найздоровіша кухня світу
  2. 🥢 Суші – «візитна картка» Японії
  3. 🥢 Що таке роли, їхня відмінність від суші

Люди, які живуть навіть в одній країні, відрізняються один від одного характером, зовнішнім виглядом, уподобаннями, звичками тощо. Але є ціла низка факторів, які поєднують усіх представників однієї національності:

  • місце проживання;
  • побут;
  • традиції;
  • культура.

Одним з найважливіших факторів, що об'єднують, є, звичайно ж, національна кухня, що складається протягом багатьох століть.


Найздоровіша кухня світу

Японія була закритою від решти світу державою протягом багатьох століть. Цей чинник позначився і своєрідності їжі у країні. І тут йдеться не так про інгредієнти страв, як про методи їх приготування, способи подачі.

Японці вважаються довгожителями. Цьому багато в чому сприяє те, що готують вони лише зі свіжих продуктів. В основному це дари моря і рис, що входить до складу більшості страв. Тому страви стають складовою природного циклу, в яких приготовані продукти зберігають свою натуральну текстуру, природний смак.

Жителі країни Вранішнього Сонця вважали і продовжують вважати своїм головним завданням максимальне збереження властивих продукту, що спочатку властиві продукту. Спеції, соуси, приправи, що використовуються, не змінюють смакові якості інгредієнтів, що входять до страви, а підкреслюють їх, посилюють аромат.

Суші – «візитна картка» Японії

Першою японською стравою, що потрапила на стіл європейців та американців зовсім недавно за історичними мірками, були суші (її коректніша назва – «сусі»). Історія цієї страви сягає корінням ще в III століття до н.е. А знайомий нам зовнішній вигляд він набув близько трьох сотень років тому – у XVIII столітті.

Спочатку суші називали метод, який використовується при заготівлі риби для її тривалого зберігання. Винайдений він був у Китаї, а до Японії потрапив у VII столітті. Цей метод полягав у наступному:

  • свіжовловлену рибу потрошили, різали на шматочки і солили;
  • укладали в бочки шарами, пересипаними вареним рисом;
  • згори клали кам'яний прес.

Завдяки наявності рису через деякий час починався процес молочнокислого бродіння, риба ферментувалася (простіше кажучи, квасилася) у рідині, що з'явилася. Коли останньої було вже чимало, гніт замінювали щільною кришкою. У такому вигляді продукт, який називався наредзусі, міг зберігатися до року. Оскільки рис мав непривабливий вигляд та неприємний запах, його просто викидали.

Але на той час цей злак був досить дорогим. Бідняки не могли дозволити собі його викидати. Знайшлися умільці, які навчилися прискорювати процес бродіння, додаючи солод. І як наслідок – риба була вже готова до вживання до того, як рис зіпсується. Причому він мав пікантний смак із кислинкою. Перший прототип страви суші готували за принципом онігірі якраз із ферментованих дарів моря та «квашених» злаків.

І лише у XVIII столітті для підкислення свіжозвареного рису почали використовувати рисовий оцет, а як начинку не тільки наредзусі, а й інші морепродукти, водорості, овочі тощо. 1825 року в Токіо було відкрито ресторан, у меню якого вперше з'явилися популярні сьогодні нігірі-суші з сирою рибою.

Що таке роли, їхня відмінність від суші

Ця популярна у багатьох країнах страва вперше була приготовлена ​​лише півсотні років тому. І це трапилося над Японії, а американському місті Лос-Анджелес. Щоправда, його автор – шеф-кухар ресторану Tokyo Kaikan – є за походженням японцем. Фактично це рисовий рулет з начинкою з різних продуктів, загорнутий у висушене листя їстівних водоростей норі. Як начинку використовують:

  • креветки;
  • лосося;
  • крабів;
  • сир;
  • м'ясо тощо

Додатком може бути морква, огірок, баклажан, помідор та інші види овочів. Нерідко роли помилково вважають різновидом суші. Насправді вони відрізняються один від одного за багатьма параметрами, включаючи зовнішній вигляд, склад, спосіб виготовлення.

Класичні суші за формою – це коржик із певного виду рису з покладеним зверху на неї шматочком риби. Роли - це свого роду рисові рулетики з різною начинкою. Їх різновид норі-маки мають обгортку з водоростей, а в уро-маки вони знаходяться усередині. Другий різновид роликів обсипаний зверху ікрою летючих риб або зернами кунжуту.

До складу обох страв, крім рису, входить оцет із цього злаку, соєвий соус. Але для суші потрібна лише риба, а роли можуть начинятися морепродуктами, фруктами, м'ясом, овочами, сиром. Подають до обох страв васабі (гірчичний соус) та маринований імбир.

Алгоритм виготовлення суші наступний. Руками, змоченими у воді, роблять невеликі вироби у формі коржів із попередньо звареного рису, зверху кладуть шматочок риби. Отриману «конструкцію» перев'язують смужкою сухих водоростей.

Для приготування ролів знадобиться спеціальний пристрій макісу (циновка з бамбука). На неї кладеться лист норі, зверху на нього – шар рису та якоїсь начинки. Всі загортають за допомогою циновки, отримуючи в певну подобу «ковбаски», і потім розрізають рулет на порційні шматочки.

Не пропустите

Яку рибу використовують для суші?

Суші є однією з найпопулярніших та вишуканих форм японської кухні. Головним інгредієнтом у суші є риба, яка м ...
Подробнее

Переваги суші як дієтичного продукту

Практично кожна людина хоча б зрідка замислюється про те, щоб скоригувати вагу, яку вона вважає зайвою. Дійсн ...
Подробнее

Вибір риби для суші

Один із способів дізнатися більше про якусь країну, її культуру, звичаї та традиції – це ближче познайомитис ...
Подробнее

Килимок для приготування суші та ролів у домашніх умовах?

Основою японської кухні є вишукані та корисні страви, приготування яких потребує дотримання традицій та про ...
Подробнее
Розмір
30 см
60 см
Бортик
Звичайний
Моцарела
Філадельфія
Вага:
гр.
Кількість:

Ціна:
грн.
До закрытия доставки осталось:
До открытия доставки осталось:
Цей сайт використовує «cookies». Погоджуючись, Ви дозволяєте нам анонімно збирати статистичні дані для поліпшення роботи сайту. Умови обробки даних відвідувачів сайту див. в Політиці конфіденційності.