Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /var/www/fastuser/data/www/timeout.od.ua/system/library/microdatapro.php on line 320
 Які алкогольні та безалкогольні напої подають до суші

Які алкогольні та безалкогольні напої подають до суші

  1. 🥢 Які напої вибрати до суші
  2. 🥢 Алкогольні напої
  3. 🥢 Напої безалкогольні
  4. 🥢 Інші напої

Японська кухня, яка по праву вважається найоригінальнішою у всьому світі, століттями залишалася чимось незвіданим, незрозумілим і недоступним для європейців та мешканців американського континенту. Особливість кухні країни Вранішнього сонця, її несхожість на кухні навіть сусідніх азіатських країн полягає в тому, що:

  • для приготування страв використовуються виключно свіжі продукти;
  • усі інгредієнти піддаються мінімальній обробці;
  • порції завжди невеликі;
  • дотримується принцип сезонності страв.

Всі вони є здоровою їжею, оскільки готуються із свіжих, напівсирих чи сирих продуктів. Японська кухня багата і різноманітна, але нашим співвітчизникам, та, мабуть, і жителям інших країн, найкраще знайомі суші та роли. Для їх приготування використовується рис, риба, морепродукти та їстівні водорості норі. Але якщо у японців це повсякденна їжа, у нас вони найчастіше стають центральною стравою святкового столу.


Які напої вибрати до суші

Це питання актуальне з двох основних причин. По-перше, тому що урочистий обід чи вечеря складається не лише з їжі, а й пиття. По-друге, через своєрідний смак суші їх зазвичай запивають. І якщо при відвідуванні ресторану японської кухні офіціант зможе дати професійну пораду щодо відповідного напою, то в домашніх умовах цією інформацією має володіти господар застілля. В іншому випадку можна просто наситити шлунок, не отримавши справжньої насолоди від суші.

Насамперед, слід зазначити, що однозначно відповісти на запитання, що найкраще подавати до ролів або суші, неможливо. Це можуть бути напої:

  • які містять і не містять алкоголь;
  • охолоджені, теплі або гарячі;
  • солоні, з гіркуватістю, солодкі і т.д.

Можна дати лише рекомендації. А вибирати із запропонованого списку – це вже справа господарів з урахуванням смакових уподобань своїх гостей.

Алкогольні напої

Головна вимога до них – не перебити смак страви, якою вона володіє. Це не так просто, оскільки для суші та ролі характерна наявність цілого букету смакових ноток: солоність, гострота, солодкість. Та й їхні неодмінні супутники – васабі, соус із сої, імбир – роблять свій внесок у своєрідний смак екзотичних для нас страв. Але це не є свідченням того, що й вибирати особливо нема з чого. Просто важливо, щоб вибір було зроблено правильно. Це може бути саке, пиво чи вино.

Саке – це найміцніший напій із категорії алкогольних, який можна подавати до ролів та суші. Поява на столі коньяку, віскі або звичайної горілки є свідченням незнання чи недотримання традицій країни Вранішнього Сонця. Фортеця рисової японської горілки саке не перевищує 200. За способом отримання цей вишуканий яскравий напій скоріше схожий на пиво чи вино. Його вживають як в охолодженому, так і в підігрітому стані.

Якщо вже намагатися максимально дотримуватися національних традицій батьківщини саке, подавати його слід не в пляшках, а в лататтях без ручок з кераміки або порцеляни. Пити його треба з глиняних філіжанок мініатюрних розмірів, на яких теж відсутні ручки. Слід зазначити, що саке для суші є безпрограшним варіантом.

Прекрасним буде тандем «суші+пиво» ​​з урахуванням того, що найважливішим компонентом страви є дари моря. Цей пінний напій чудово підкреслить особливості різних смакових ноток ролів. Але вибирати слід світле пиво неміцних сортів, оскільки присутня у темних напоях гіркуватість може вплинути на смакові особливості страви. До подачі пива жодних особливих правил та вимог не передбачено.

Прекрасною альтернативою пиву до ролів стане вино. Це може бути напій різних сортів та різновидів:

  • сливовий;
  • білий;
  • рожевий;
  • червоний.

Якщо говорити про японців, з вин вони надають перевагу напою зі слив. Якщо при його приготуванні додати зелений чай, вино набуде зеленого відтінку, а якщо мед - золотистий колір. Через солодкуватий смак сливове вино віддають перевагу романтичним тонким натурам. Доречним воно буде, наприклад, для вечері при свічках. Максимально поринути в культуру Японії дозволить класичне вино країни Вранішнього Сонця «Умісю».

Сливовий напій подається в охолодженому вигляді. Оптимальна температура становить +70C. П'ють вино з келихів трикутної конусоподібної форми. Такий самий посуд використовують для мартіні, тільки ніжка в келиху для вина коротка. Ця форма ємності:

  • запобігає зміні смакових якостей та запаху напою навіть при порівняно тривалому його контакті з повітрям;
  • комфортна для вживання вина;
  • дозволяє покласти на дно келиха сливи і легко витягти їх звідти.

Але задля справедливості слід зауважити, що купити сливовий напій не так і просто. Тому як альтернативу можна подавати марочне біле вино. Справжній гурман зможе оцінити поєднання смаків суші і цього різновиду вина. Але, оскільки суші можуть мати різну начинку, слід уважно підійти до вибору сорту напою. Наприклад:

  • до страви з креветками або крабами ідеальним стане «Шардоне»;
  • прекрасним доповненням до ролів із червоною рибою є сухе вино «Марсан»;
  • для найчастіше використовуваної в суші риби білих сортів підійде найкраще «Шенен Блан».

Цей сорт вина рекомендується для страв з наповнювачем із молюсків. Якщо передбачається частування виробами з різною начинкою, не слід бігати по всьому місту в пошуках різних білих сортів вин до кожного варіанта. Адже є універсальний рожевий напій. Для нього характерні кислинка, як у білих сортах вина, і яскраво виражений фруктовий післясмак, присутній у червоних напоях.

Найкращим вибором для ролів та суші справжні гурмани вважають рожеві сухі вина з Франції «Тревл» та «Божоле Розе».

Не варто засмучуватися, якщо не вдалося їх знайти. Будь-який рожевий напій буде доречний на столі, чудово відобразить смак японських страв. Єдине, що треба врахувати при виборі рожевого вина, це його сорт. Бажано вибирати сухі напої, оскільки напівсолодкі краще подавати з десертами. Перед подачею на стіл рожеві вина слід охолодити до температури 100.

Деякі розбіжності викликають червоні вина. Через металевий присмак, що з'являється, у поєднанні з морепродуктами і рибою багато хто вважає ці напої придатними тільки до м'ясних страв. Це твердження є вірним лише частково. Якщо йдеться про суші або ролі з жирними сортами риби (тунець, сьомга, лосось, форель, скумбрія), до них чудово підходить червоне вино «Піно Нуар», «Каберне Совіньйон». Ці сорти напою розкриють повною мірою смакові якості роликів «Філадельфія» з лососем і вершковим однойменним сиром.

Ну а як вчинити, якщо суші їдять в офісі чи за столом підібралася компанія переконаних непитущів? Ніяких проблем! Для цього існують безалкогольні напої, правильний вибір яких дасть потрібний ефект, не гірший за спиртне.

Напої безалкогольні

Кращим напоєм у разі відмови від алкоголю стане правильно заварений тонізуючий чай із яскравим кольором. Японці, які не є особливими любителями міцних напоїв, вважають за краще подавати до суші саме такий напій. Щоб відчуття смаку від страви не завадило отримати задоволення від наступного за ролами десерту або іншої їжі, свіжозаварений чай слід пити після, а не під час їжі. Класти цукор у нього не слід, оскільки солоне не дуже «дружить» із солодким.

Це може бути трав'яний чи чорний класичний чай. Але не пакетований, а обов'язково листовий. І все ж таки класикою для суші в Японії вважається зелений напій:

  • по-перше, що містяться в ньому у великих кількостях ферменти та антиоксиданти сприяють поліпшенню процесу перетравлення їжі;
  • по-друге, тонкий аромат допомагає розкрити усі смаки, присутні у кожній окремо взятій страві.

Такі особливості зелених сортів чаю виявляються повною мірою, тільки якщо він правильно заварений. Робити це треба у фарфоровому чи керамічному чайнику. Попередньо його треба обполоснути окропом і всередині, і зовні. Це дозволяє чайнику зберігати температуру під час заварювання.

Багато припускаються помилки, заливаючи суху заварку окропом. Відповідно до правил для цього треба використовувати гарячу воду. Перше заливання швидко зливається, наливається нова вода і чай настоюється. Процес наполягання повинен тривати близько 5 хвилин. Тільки дотримуючись цих простих правил, можна отримати справжній зелений чай високої якості. В принципі до суші підійде будь-який його сорт. Але найкращим «компаньйоном» цієї страви стане «Сен Сой».

При виробництві цього сорту використовується не тільки чайне листя, а й рис. Останній спочатку обсмажується. Триває цей процес доти, доки рис не полопається і не набуде коричневого кольору. Сама заварка «Сен Сой» у сухому вигляді має легкий запах риби. Слід зазначити, що так пахне будь-який справжній японський чай. Після трьох-п'яти хвилинного наполягання чай:

  • набуває жовтувато-зеленого відтінку;
  • виглядає трохи каламутним;
  • має запах підсмаженого рису.

Тонізуючі властивості такого чаю виражені не так яскраво, як в інших чаях. Тому напій є гарним варіантом для вечері.

Інші напої

Хоча газовані напої, мінералка, безалкогольне пиво, соки та фреші не є традиційними як доповнення до ролів чи суші, вони цілком нормально з ними «вживаються». Прекрасно в цій ролі зарекомендували себе свіжі соки з томатів, огірків, грейпфрутів. Сучасні японці не відмовляються також від звичних у всіх країнах Coca-Cola, Fanta, Sprite.

А ось газовані напої з великим вмістом цукру, солодкі шийки подавати до суші не зовсім доречно. У компанії з рибою і дарами моря вони можуть негативно позначитися на травленні, спровокувати нетравлення, інші негативні явища. Молочні напої – теж не варіант.

Не пропустите

Помилки, які допускаються клієнтами під час замовлення суші

Традиції японської кухні прийшли до нас не так давно, але з кожним роком набирають все більшої популярності. ...
Подробнее

Як приготувати суші в домашніх умовах

Близьке знайомство європейців із японською кухнею відбулося порівняно недавно. Найпоширенішими стравами є ...
Подробнее

Страви, які поєднуються з суші

Японська кухня в першу чергу асоціюється з суші та ролами. Це смачні, поживні та корисні страви, які не лише чу ...
Подробнее

Яку рибу використовують для суші?

Суші є однією з найпопулярніших та вишуканих форм японської кухні. Головним інгредієнтом у суші є риба, яка м ...
Подробнее
Розмір
30 см
60 см
Бортик
Звичайний
Моцарела
Філадельфія
Вага:
гр.
Кількість:

Ціна:
грн.
До закрытия доставки осталось:
До открытия доставки осталось:
Цей сайт використовує «cookies». Погоджуючись, Ви дозволяєте нам анонімно збирати статистичні дані для поліпшення роботи сайту. Умови обробки даних відвідувачів сайту див. в Політиці конфіденційності.