Страви, які поєднуються з суші

  1. 🥢 Сервірування столу за східними традиціями
  2. 🥢 Правила сервірування столу
  3. 🥢 Ідеальні «компаньйони» для суші та ролів
    1. 🥢 Соєвий соус
    2. 🥢 Васабі
    3. 🥢 Імбір
    4. 🥢 Кунжут
    5. 🥢 Горіховий соус
    6. 🥢 Рисовий оцет
  4. 🥢 Які страви можна подавати з ролами та суші

Японська кухня в першу чергу асоціюється з суші та ролами. Це смачні, поживні та корисні страви, які не лише чудово втамовують голод, а й доставляють естетичну насолоду. З їх допомогою можна нагодувати велику кількість найвибагливіших гостей. Зібрати унікальне меню для святкового столу можна в онлайн-ресторані Timeout. Ми пропонуємо великий вибір ролів та суші, які готуються з натуральних та свіжих інгредієнтів відповідно до японських кулінарних традицій.


Сервірування столу за східними традиціями

Правильне сервірування – запорука гарного апетиту та естетичної насолоди гостей. Якщо господарі хочуть здивувати їх, то їм потрібно накрити стіл відповідно до традицій подачі ролі та суші східних країн. Мало просто замовити смачні азіатські страви. Потрібно створити атмосферу, що надихає. Тільки так можна подарувати гостям відчуття умиротворення, підняти їм настрій та допомогти подумки перенестись в іншу країну.

Правила сервірування столу

Однією з ознак японської атмосфери є класичне сервірування. Її основою служить відповідний посуд, оскільки, відповідно до східного етикету, у кожної страви має бути особлива тарілка. Наприклад, суші Японії подають на квадратному блюді. Найчастіше це дерев'яна або порцелянова тарілка, яку знавці замінюють лакованою мискою «сушіоці» або бамбуковою тацею «гета». Поруч із квадратною тарілкою обов'язково ставлять підставку для паличок «хашіоки» та мініатюрну соусницю «сеюзару». За цим принципом подають і суші, і роли.

Прикрасити стіл можна не лише лакованою «сушіокою», мініатюрною «сеюзару» або підставкою «хашіоки». Як декор можна взяти свіжу зелень, овочеві або фруктові композиції. Головне, щоб усе, що знаходиться на столі, гості могли вжити в їжу.

Ще одна особливість японського сервірування – грамотне використання простору. Не потрібно перевантажувати стіл. По-перше, це неестетично. По-друге, це створює гостям незручності, оскільки вони не можуть дістати головної страви.

Японці – забобонний народ. Тому при сервіруванні вони рекомендують використовувати лише непарну кількість приладів. Наприклад, якщо гостей буде 8 чи 10, потрібно додати ще один комплект паличок. При цьому вони повинні лежати на хашіоки так, щоб їх загострені кінці дивилися в ліву сторону.

Ідеальні «компаньйони» для суші та ролів

Гідність японських страв – яскрава та багатогранна смакова палітра. Але щоб розкрити її, до ролів та суші додають спеціальні приправи та соуси. Саме вони доповнюють, розкривають та стабілізують смак, а також допомагають насолодитися приємним післясмаком. Японські кухарі знають, як правильно поєднувати інгредієнти. Цю навичку можуть опанувати і любителі, якщо дотримуватимуться класичних прийомів.

Соєвий соус

Ця приправа – обов'язкове доповнення до ролів. Не дарма її називають "королевою" японських кулінарних традицій. Вона добре поєднується зі стравами з риби та м'яса, збагачуючи їх характерним солонуватим присмаком. Крім того, соєвий соус – корисна альтернатива майонезу. Він:

  • відрізняється низькою калорійністю;
  • покращує метаболізм;
  • спалює жирові відкладення;
  • допомагає шлунку перетравлювати велику кількість екзотичних інгредієнтів.

Під час замовлення суші окремо або сетами потрібно додати до них соєвий соус. Зазвичай він входить у комплект, але для компанії краще взяти додаткову порцію.

При приготуванні класичних страв японські кухарі дотримуються стародавніх рецептів, у яких немає згадки про сіль. Якщо не додати до них соєвий соус, закуска здасться сухою та прісною.

Васабі

Цю приправу можна дізнатися по ніжному зеленому відтінку та кремовій текстурі. «Японський хрін» готується з 3-4-річного коріння рослини Еутрема. Вони містять компоненти, які виступають як натуральний нейтралізатор патогенної мікрофлори. Васабі:

  • знищує мікроорганізми, що містяться у сирих морепродуктах;
  • надає страві пікантного та гострого смаку;
  • прекрасно доповнює смак морепродуктів;
  • запобігає карієсу;
  • запобігає руйнуванню зубної емалі.

Васабі – корисний інструмент кухаря. З його допомогою можна створювати цікаві екзотичні приправи, які додадуть родзинки гастрономічним шедеврам.

Імбір

Приправу, відому також як «гарі», можна дізнатися за молочним або яскравим кораловим відтінком. Такий насичений колір є наслідком використання оцту та цукру, які виступають у маринаді як барвник. Імбир подається у вигляді ніжних пелюсток чайної троянди, які розкривають смакову палітру ролів і суші, а також допомагають отримати справжнє задоволення від гастрономів при знайомстві з японською кухнею.

Імбір – це ще й своєрідний нейтралізатор. Його рекомендується з'їдати перед тим, як спробувати новий вид ролів або суші, щоб очистити рецептори. З цією ж метою при виборі парфумів чи туалетної води нюхають кавові зерна. Без імбиру рецептори «замилюються» і не дають оцінити смакову палітру нової страви.

Кунжут

На ролах, суші та стравах з рису нерідко можна побачити кунжутне посипання. Це насіння використовують не тільки як прикрасу. Вони мають ніжний смак та збагачують вітамінно-мінеральний склад страви. Зокрема, у білому та чорному кунжуті міститься вітамін E, вітаміни групи B, а також залізо, фосфор та цинк.

Горіховий соус

Цю приправу готують з натуральних горіхів, лимонного соку, кунжутних зерен та олії. Нею зазвичай заправляють салати та закуски зі свіжих овочів. Незвичайний склад не тільки розкриває смак японських закусок, але й насичує їх корисними мікроелементами. Горіховий соус багатий на Омега-3 жирними кислотами, які покращують роботу мозку і прискорюють кровообіг.

Рисовий оцет

Особливість приправи – ніжний аромат та солодкий присмак, тому його часто додають до маринаду для риби та м'яса. Рисовий оцет:

  • допомагає позбутися холестерину та вивести токсини;
  • покращує травлення;
  • має антибактеріальну дію.

Єдиний недолік приправи - ціна. Однак вона компенсується оригінальним присмаком та корисними властивостями.

Які страви можна подавати з ролами та суші

У поданій статті ми дізналися про обов'язкові та бажані компоненти японських ролів та суші. За бажання їх можна подавати з іншими гарнірами. Найчастіше «компаньйонами» виступають овочі, морепродукти та гриби, обсмажені у фритюрі чи клярі до хрусткої скоринки. Такий спосіб приготування називають "темпура".

Ще один цікавий гарнір – місо-суп. Він складається з бульйону та місо-пасти з соєвих бобів та морської солі, що пройшла ферментацію. Місо-суп:

  • багатий макро- та мікроелементами;
  • відрізняється низькою калорійністю;
  • покращує метаболізм.

У Японії його включають у профілактику онкологічних захворювань. Він може бути повноцінним сніданком, обідом чи вечерею. Місо-суп додають до ролів та суші, щоб розкрити смак інгредієнтів та вгамувати почуття голоду.

Хочете, щоб святковий стіл ломився від смачних страв? Додайте салати зі свіжих овочів та зелені. Вони покращать вітамінно-мінеральний склад страв, урізноманітнять меню, розфарбують роли та суші яскравими фарбами. Найкраще класичні страви японської кухні поєднуються із салатами, що містять невелику кількість інгредієнтів. Наприклад, це може бути салат з водоростей «хіяші вакамі» або тонких скибочок огірка, приправлений соком лимона, червоним перцем або кунжутною олією. Легкі овочеві закуски допоможуть «розігнати» травлення та розкрити смак ролів та суші. Салати, на кшталт «Олів'є» чи «Цезар» із цим завданням справляються гірше. Вони містять багато інгредієнтів та відволікають від головної страви.

Незважаючи на всі складнощі, японські кулінарні традиції є простими в освоєнні. Чи не хочете витрачати час на готування? Тоді вивчіть меню онлайн-ресторану Timeout. Тут ви знайдете гарячі страви та закуски, які прикрасять святковий стіл. Ми гарантуємо оперативну доставку до центру та інших районів Одеси.

Не пропустите

Яке тісто краще для піци

Піца – смачна та легка у приготуванні страва, здатна скрасити щоденні обіди та вечері. Не дивно, що кожна пова ...
Подробнее

Приправи для піци: традиційні рішення та незвичайні варіанти

Європейська кухня давно заслужила на кохання українських гурманів. Особливо це стосується традиційних італ ...
Подробнее

Причини популярності суші у всьому світі

Хоча історія Японії налічує тисячоліття, для решти жителів земної кулі вона залишалася закритою територією ...
Подробнее

Чим відрізняються роли в Японії від ролів в Україні

Готування суші – це мистецтво, яке було винайдено в Японії багато століть тому. Сьогодні суші користуються в ...
Подробнее
Розмір
30 см
60 см
Бортик
Звичайний
Моцарела
Філадельфія
Вага:
гр.
Кількість:

Ціна:
грн.
До закрытия доставки осталось:
До открытия доставки осталось:
Цей сайт використовує «cookies». Погоджуючись, Ви дозволяєте нам анонімно збирати статистичні дані для поліпшення роботи сайту. Умови обробки даних відвідувачів сайту див. в Політиці конфіденційності.