Приправи для піци: традиційні рішення та незвичайні варіанти

  1. 🥢 Список основних інгредієнтів італійської піци
  2. 🥢 Список спецій для піци

Європейська кухня давно заслужила на кохання українських гурманів. Особливо це стосується традиційних італійських рецептів, які стали хітами в багатьох ресторанах. Улюбленою стравою у українців є піца, яка стає окрасою будь-якого свята. Їй раді на дитячих ранках, молодіжних вечірках, офісних корпоративах та сімейних вечерях. Ароматна італійська піца з різними начинками, приготовлена ​​на замовлення, гарантовано прикрасить будь-який вечір.


Список основних інгредієнтів італійської піци

Італійський відкритий пиріг привабливий тим, що дозволяє фантазувати з начинкою. На її склад впливають переваги та фінансові можливості господарів свята. Але, крім начинки, піца складається із соусу та тіста. Четвертим інгредієнтом, який виділяють поціновувачі італійської кухні, є сир.

Ми склали список продуктів, без яких неможливо приготувати класичну піцу:

  • дрожжеве або бездрожжеве тісто;
  • сир;
  • томати або томатний соус;
  • зелень.

Список можна продовжувати, відштовхуючись від уподобань та фантазії кухаря. Основу з тіста, сиру, зелені та соусу можна доповнити начинкою з ковбаси, м'ясного фаршу, морепродуктів, грибів, морської капусти, солодкого перцю або ананасу.

Список спецій для піци

Щоб розширити смакову палітру класичного відкритого пирога та надати йому незабутнього аромату, потрібні спеції. Італійські кухарі використовують свіжі та сушені прянощі, виходячи з особливостей страви. У цьому плані піца приваблива необмеженими можливостями. Різноманітність начинок дозволяє постійно змінювати приправи, грати з їхніми пропорціями та смаковими поєднаннями. До кожного продукту можна підібрати окрему пряність, яка розкриє його смак та аромат.

Класичні спеції, які використовують для приготування італійської піци – орегано та базилік. Орегано надає страві не гострого і не пекучого перцевого відтінку, базилік – легкий гвоздиковий смак. Крім них, можна використовувати інші спеції та трави, у тому числі:

  • петрушку;
  • коріандр;
  • лавровий лист;
  • розмарин;
  • кріп;
  • кардамон;
  • тим'ян.

Класична рецептура дозволяє грати з їх комбінаціями та пропорціями. Однак тут головне знати міру і не перестаратися. Якщо кухар хоче додати до страви нову пряність, він не повинен відразу все змішувати. Бажано провести експеримент на невеликій порції.

Ще кілька секретів використання спецій для приготування піци:

  1. Якщо додати до страви лавровий лист, він збагатить його смакову гаму. Ця спеція додасть випічці гостроти та насиченості.
  2. Розкрити смакову гаму соусу можна за допомогою петрушки. Ця приправа має яскравий смак, тому додавати її потрібно поступово.
  3. Орегано відрізняється яскравим запашним ароматом і гіркуватим присмаком, тому добре поєднується з ніжним та солодкуватим ароматом базиліка. Дві ці спеції чудово розкривають смакову палітру пирога.

В італійській кухні існує багато різних комбінацій приправ та прянощів. Кожен кухар в Італії має свою колекцію рецептів приготування спецій і не перестає шукати нові ідеальні поєднання.

Хочете зараз спробувати справжню італійську піцу? Замовте замовлення в ресторані Таймаут. Ми доставимо гарячу випічку додому чи офісу в будь-яку точку Одеси!

Не пропустите

ЗМІ про нас

Назва сайту:Назва статті:Де замовити смачні суші в Одесі? Де поїсти в Одесі?Зроби TimeOut, замов сушіЯк правиль ...
Подробнее

Актуальність вживання суші при схудненні

Однією з найсерйозніших проблем людства, яку можна назвати епідемією, є надмірна вага та ожиріння. Досліджен ...
Подробнее

Приправи для піци: традиційні рішення та незвичайні варіанти

Європейська кухня давно заслужила на кохання українських гурманів. Особливо це стосується традиційних італ ...
Подробнее

Чим можуть бути корисні роли чи суші?

Сьогодні ці страви в Україні стали дуже популярними. І навколо їхньої користі чи шкоди ходить безліч міфів. А ...
Подробнее
Розмір
30 см
60 см
Бортик
Звичайний
Моцарела
Філадельфія
Вага:
гр.
Кількість:

Ціна:
грн.
До закрытия доставки осталось:
До открытия доставки осталось:
Цей сайт використовує «cookies». Погоджуючись, Ви дозволяєте нам анонімно збирати статистичні дані для поліпшення роботи сайту. Умови обробки даних відвідувачів сайту див. в Політиці конфіденційності.