Переваги суші як дієтичного продукту
Практично кожна людина хоча б зрідка замислюється про те, щоб скоригувати вагу, яку вона вважає зайвою. Дійсно, багатьом людям надмірна маса тіла завдає дискомфорту – улюблений одяг сидить не так добре, як хотілося б, важко рухатися, швидше настає втома тощо. Крім того, зайва вага завдає і психологічного дискомфорту, адже нерідко він змушує людину засумніватися у власній привабливості.
Способи корекції ваги
Найчастіше для зменшення ваги люди вдаються до дієт. Однак цей спосіб є досить ризиковим:
- дієти дотримуватися дуже складно;
- ефективність такого харчування є сумнівною, адже навіть якщо вдасться скинути кілограми, ймовірність того, що вони повернуться з надбавкою, практично дорівнює 100%;
- дієти часто негативно впливають на стан здоров'я.
Очевидно, що дієта – не найкращий спосіб зміни ваги. Але водночас головним чинником, який впливає на вагу, є саме харчування. Отже, вибирати продукти потрібно дуже ретельно.
Якщо людина здорова, її організм здатний безпечно для себе переробити практично будь-які речовини. Але якщо ваш раціон складається з калорійної та жирної їжі, вона переробиться у підшкірно-жирову клітковину, що, природно, позначиться і на зовнішності.
Безперечно, причини появи зайвої ваги у різних людей дуже різні. Але в будь-якому випадку варто проаналізувати, що найчастіше потрапляє у вашу тарілку.
Суши як страва для схуднення
Всі знають, що продуктами, що сприяють схуднення, є овочеві салати та відварена куряча грудинка. Але все більше дієтологів схиляється до того, що дуже корисні як для організму в цілому, так і для корекції ваги саме суші . Серед їх переваг:
- невисоке навантаження на органи, задіяні у травленні;
- низька калорійність і, як наслідок, можливість з'їсти досить багато ролі або суші, не нашкодивши при цьому фігурі;
- поживність і здатність швидко вгамувати почуття голоду завдяки рису – основному компоненту страви;
- низька ймовірність переїдання, оскільки насичення настає швидко;
- наявність великої кількості вітамінів та мікроелементів, білка та омега-3 у рибі та морепродуктів, які є обов'язковим інгредієнтом страви;
- добре самопочуття та приплив енергії після прийому їжі;
- нормалізація обміну речовин організму і, як наслідок, природне жироспалювання.
Страви нашої національної кухні містять велику кількість вуглеводів та жирів. З історичної точки зору це логічно, адже наші предки жили у досить складному кліматі, багато працювали фізично, відповідно, потребували великої кількості енергії. Але сьогодні ритм життя зовсім інший. Ми мало ходимо і їздимо на автомобілях та громадському транспорті, робота більшості людей сидяча, взимку ми не мерзнемо завдяки опалювальним системам та сучасному дуже теплому одязі. Тому наші організми потребують набагато менше енергії, ніж ми можемо отримати з національних страв.
З цієї точки зору японська кухня краще підходить сучасній людині для збереження гарного самопочуття та стану здоров'я. І звичайно, це ідеальна страва для тих, хто хоче позбутися як парочки, так і великої кількості зайвих кілограмів.
Досі існує стереотип, що люди з надмірною вагою, щоб скоригувати його, зобов'язані страждати і страждати, займаючись голодуванням і самокатуванням у спортзалі. Але такий підхід ніколи не спричинить здорового результату. Вживання суші та ролів – набагато приємніший і дуже ефективний спосіб. Звичайно, дуже бажано змінити спосіб життя на активніший, займатися улюбленим спортом, але саме грамотно складений раціон є запорукою отримання бажаного результату.