Омлет томаго у суші та ролах: що це?

  1. 🥢 Історія створення тамаго
  2. 🥢 У які страви додають тамаго
  3. 🥢 У чому секрет незвичайного смаку тамаго
  4. 🥢 Тонкощі приготування тамаго в домашніх умовах
  5. 🥢 Немає часу на готування? Замовте тамаго в Timeout!

Однією з найулюбленіших страв у шанувальників азіатської кухні є тамаго – багатошаровий омлет, наділений солодкуватим смаком та незабутнім ароматом. Його подають як самостійної страви, так і у складі ролів. З ним будь-яка закуска стає соковитішою, пікантнішою і ніжнішою. Найчастіше як компоненти до нього вибирають кремовий сир, овочі та різні морепродукти. Вважається, що тамаго краще за інших розкриває і підкреслює смак японських страв. При цьому приготувати його можна і вдома, головне - освоїти деякі тонкощі.


Історія створення тамаго

Тамаго – страва, знайома кожному любителю суші та ролів. У Японії за популярністю воно не поступається рису. Тут багатошаровий омлет подають на сніданок, у складі ролів та навіть на десерт. Ця традиція виникла нещодавно. Відомо, що у XVIII в. яйця не зустрічалися на обідніх столах японців. Тому вчені та кулінари вважають, що тамаго з'явилося в їхньому раціоні приблизно 120 років тому. Це робить його однією з наймолодших страв східної кухні.

Основним інгредієнтом тамаго є яйця, які до 1950 р. вважалися одним із найдорожчих продуктів у Японії. Вони не були доступні середньостатистичного мешканця країни і не використовувалися в кулінарії. Ситуацію вдалося змінити лише після того, як Японія та США налагодили свої взаємини. З цього моменту на японських ринках стали з'являтися яйця, які швидко полюбилися гурманами та жителями різного віку.

У кулінарних книгах початку XX ст. немає жодного рецепту приготування тамаго. Якщо знайти оригінальний рецепт, то можна побачити, що раніше цей омлет готували по-іншому. Технологія його приготування на той час більше нагадувала варіння яєць. Сучасні кухарі вдосконалили рецепт, що дозволяє їм отримувати поживну та смачну страву, яку передає японські кулінарні традиції.

У які страви додають тамаго

Тамаго – омлет, який подають на сніданок та вечерю, а також використовують при приготуванні суші та ролів. Клієнти Timeout можуть оцінити його ніжний та пікантний смак, замовивши, наприклад, роли «Чорний дракон». Вони готуються на основі омлету, а також:

  • тигрових креветок;
  • копченого вугра;
  • авокадо;
  • сира «Філадельфія»;
  • соусу «Унагі»;
  • рису з додаванням чорнила каракатиці.

При приготуванні самого тамаго японські кухарі використовують інгредієнти, які можна знайти у будь-якому холодильнику. Як компаньйони до яєць вони вибирають свіжі овочі, насіння рослин, рибу, ікру, нежирне дієтичне м'ясо. Так вдасться знизити калорійність страви, зберігши її поживність. Японський омлет зустрічається в раціоні вегетаріанців та прихильників здорового харчування, оскільки допомагає швидко вгамувати голод.

У чому секрет незвичайного смаку тамаго

Тамаго – традиційна японська страва, яка готується на основі курячих яєць. Ніжного та пікантного смаку вдається домогтися за рахунок додавання соусів та прянощів. Японці частіше використовують:

  • соєвий соус, який робить смакову палітру яскравішою;
  • рисове вино (мирін), що додає омлету пікантності та солодощі;
  • білий цукор для розкриття кожного смаку;
  • рисовий оцет, що надає омлету легку кислинку.

Щоб тамаго не перетворилося на звичайний омлет, потрібно дотриматися пропорцій. Тільки збалансувавши компоненти, можна отримати страву, багату на корисні мікроелементи і наділену насиченим смаком.

Тонкощі приготування тамаго в домашніх умовах

Від класичного омлету, який готується з яєць та молока, тамаго відрізняється м'яким, приємним та насиченим смаком. Щоб приготувати його в домашніх умовах, знадобиться широка сковорода з тонким днищем, в ідеалі ВОК. Для змішування інгредієнтів потрібний міксер або віночок. Щоб готова суміш вийшла легкою та однорідною, її потрібно попередньо процідити крізь сито. Так тісто насититься киснем і в ньому не буде грудочок. На сковороду його потрібно наливати невеликими порціями, щоб у результаті вийшла ніжна багатошарова страва.

Покроковий рецепт приготування тамаго

Нижче подано покрокову інструкцію, за допомогою якої можна приготувати апетитний японський омлет в домашніх умовах. Для цього знадобляться:

  • яйця – 5 шт.;
  • соняшникова олія (в ідеалі – рафінована) для обсмажування – 2 ст. л.;
  • Цукор - 1,5 ст. л.;
  • рисовий оцет - 1,5 ст. л.;
  • соєвий соус - 1,5 ст. л.;
  • рисове вино - 1 ч. л. (за бажанням).

Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього потрібно розбити яйця у глибокій тарілці та перемішати їх до однорідної консистенції. Далі потрібно додати решту інгредієнтів і ретельно збити суміш віночком або міксером. Готове тісто потрібно процідити через сито, щоб видалити джгутики білка та неоднорідні грудочки.

Технологія приготування тамаго:

  1. Поставити широку сковороду на середній вогонь.
  2. Додати олію.
  3. Розділити яєчне тісто на 5 порцій.
  4. Вити першу порцію на розігріту сковороду так, щоб вона покрила всю поверхню.
  5. Зачекати 20-30 сек.
  6. Переконатися, що омлет схопився, але його верхній край залишився рідкуватим.
  7. Згорнути перший шар у рулет так, щоб його четверта частина залишилася вільною.
  8. Вилити другу порцію на сковороду, щоб вона покрила всю поверхню.
  9. Покласти готовий пласт просмаженою стороною на вільний край першого пласта, згорнути рулет і залишити четверту частину вільної.
  10. Повторити процедуру з трьома порціями, що залишилися.
  11. Сформувати рулет.

Щоб додати омлету гарну форму, його потрібно обернути харчовою плівкою та загорнути у килимок для суші. Після цього потрібно дочекатися, поки страва охолоне. Зазвичай на приготування тамаго потрібно від 20 до 30 хв.

Немає часу на готування? Замовте тамаго в Timeout!

Тамаго – омлет, для приготування якого потрібна певна практика та вправність. Якщо у вас недостатньо досвіду або часу, можете замовити тамаго або закуски на його основі у ресторані Timeout. У меню представлений великий вибір страв японської кухні, які готуються на основі свіжих та якісних інгредієнтів. Для замовлення суші, сетів, піци або темпура заповніть онлайн-кошик і виберіть спосіб оплати. Ми доставимо гарячу та апетитну страву до будь-якої точки Одеси.

Не пропустите

Омлет томаго у суші та ролах: що це?

Однією з найулюбленіших страв у шанувальників азіатської кухні є тамаго – багатошаровий омлет, наділений со ...
Подробнее

Види соусів для суші та ролів

Ми знаємо, що соуси є невід'ємною частиною японської кухні, особливо суші та ролів. Саме тому ми зібрали для ва ...
Подробнее

Які начинки використовують для суші та ролів?

Суші та роли - одні з найпопулярніших японських страв, які ми любимо замовляти у ресторанах та кафе. Одним з го ...
Подробнее

Скільки калорій міститься в суші та ролах?

Роли та суші – страви південно-азіатської кухні, що підкорили серця гурманів із різних країн. Однією з причин ...
Подробнее
Розмір
30 см
60 см
Бортик
Звичайний
Моцарела
Філадельфія
Вага:
гр.
Кількість:

Ціна:
грн.
До закрытия доставки осталось:
До открытия доставки осталось:
Цей сайт використовує «cookies». Погоджуючись, Ви дозволяєте нам анонімно збирати статистичні дані для поліпшення роботи сайту. Умови обробки даних відвідувачів сайту див. в Політиці конфіденційності.