Навіщо піцу поливають олією
Піца – одна з найдавніших страв, яка досі популярна серед дітей та дорослих. Італійські піцайоло зуміли зберегти унікальну рецептуру, основу якої складають хрумкий коржик, м'ясна та овочева начинка, тягучий та ароматний сир моцарелла. Тому не дивно, що всі хочуть вивідати у них секрет приготування ідеальної піци. Які приправи та спеції наділяють її неповторним ароматом? Які прийоми допомагають досягти тонкої і хрусткої скоринки? Відомо тільки, що для приготування ідеальної італійської випічки недостатньо свіжих продуктів, прянощів та підтримки високої температури. Щоб зробити тісто тонким і хрумким, відомі піцайоло поливають його олією. Навіщо це потрібно, ви дізнаєтесь нижче.
Навіщо піцу поливають маслом
Як правило, олія подається до піци окремо. Деякі піцеристи лише збризкують їм готову страву. Додаючи його в тісто, шеф-кухаря примудряються зробити сам корж м'яким, а його борти - хрусткими. У будь-якому випадку, поливати піцу олійним соусом чи ні – справа смаку. Згідно з етикетом, бортики піци їсти не можна. Італійські кулінари вигадали їх для того, щоб випічку було зручно брати руками. Однак у результаті виявилося, що хрусткі борти – одна із родзинок цієї страви. Якщо збризкати їх кількома краплями рослинної олії, вони стануть м'якшими.
Ідеальне масло для піци
У класичних італійських рецептах завжди є оливкова олія. Його подають як у чистому вигляді, так і в поєднанні з дрібно нарубаною свіжою або сушеною зеленню. Суміш попередньо потрібно наполягти. Так корисні компоненти та аромати, що містяться у зелені, перейдуть у олію. Після цього їм можна поливати готову випічку. Справжні гурмани додають у олію для піци: винний оцет (кілька крапель), дрібно порубаний часник, гострий перець. Поєднання цих компонентів додає випіканню пікантності та насиченості. Спочатку безліч смаків може здатися незвичним, тому поливати піцу такою сумішшю потрібно обережно.
Коли додавати масло
Оливкова або інша рослинна олія можна додавати в піцу як при випіканні, так і при подачі на стіл. Якщо додати його під час приготування, то під впливом високої температури воно допоможе томатам виділити лікопін. Цей компонент надасть випічці вираженого томатного смаку і підвищить її корисні властивості. Якщо додати оливковий нектар пізніше, він доповнить палітру ароматів і дозволить насолодитися смаком твору італійського кулінарного мистецтва.