Чим можуть бути корисні роли чи суші?
Сьогодні ці страви в Україні стали дуже популярними. І навколо їхньої користі чи шкоди ходить безліч міфів. Але чи справді вони такі корисні, як нам кажуть? Спочатку пропонуємо розглянути, з чого вони складаються і з чим їх використовують. Далі докладно.
Цей інгредієнт є основним, він насичений клітковиною, яка покращує роботу травного тракту. До того ж у рисі містяться вуглеводи, амінокислоти, вітаміни групи В та калій. Тож у користі рису жодних сумнівів бути не може.
Ворості норі
Цей продукт є джерелом йоду, заліза та кальцію, які надають позитивний вплив на кровоносну та травну системи. Вони мають протизапальний та антибактеріальний ефект. А вітамін В12, що міститься у норі у великій кількості, зміцнює імунну систему. Ці водорості сприяють розвитку розумової діяльності, покращенню роботи серцево-судинної та зміцненню імунної системи. Крім того, регулярне вживання норі сприяє виведенню шлаків та токсинів.
Морепродукти
Про користь риби та інших морепродуктів можна говорити нескінченно. У стравах японської кухні цей інгредієнт не піддається термічній обробці, що дозволяє зберегти всі важливі вітаміни, мінерали та амінокислоти. Вживання риби у сирому вигляді наповнить ваш організм йодом, фосфором, магнієм і, звичайно, омега-3 жирними кислотами. Все це здатне покращити діяльність мозку та кровоносної системи. Однак пам'ятайте, що зловживання сирими стравами підвищує ризик зараження паразитами.
Овочі
У кожного овоча своє завдання та свої позитивні властивості. Загалом вони потрібні для нормальної роботи організму. Овочі здатні стабілізувати роботу травної системи, зміцнити імунну систему та є джерелом органічних кислот.
Маринований імбир
Вживання імбиру навіть у маринованому вигляді покращує травлення, виступає як профілактика вірусних захворювань і до того ж сприяє зниженню ваги.
Соєвий соус
Традиційна приправа для страв японської кухні. Багато антиоксидантів у ньому допомагає боротися з передчасним старінням.
Васабі
Приправа містить велику кількість ізотіоціонату, що сприяє покращенню травної системи та пригнічує розвиток бактерій.
Суші та роли чудово підійдуть для тих, хто бажає схуднути. Часто трапляється так, що дотримання низькокалорійних дієт може призвести до погіршення стану шкіри, волосся та нігтів. Тут такого немає. Завдяки вмісту у блюді невеликої кількості калорій, воно легко засвоюється, дає тривале відчуття насичення та забезпечує організм необхідними речовинами. Існує багато різновидів та способів приготування цієї страви, яка допоможе урізноманітнити раціон. За такої дієти буде зовсім нескладно бути в хорошому настрої і ситим. Ще однією перевагою можна назвати той факт, що після їжі не виникає почуття тяжкості в шлунку і не хилить до сну раніше.
Отже. Після вищесказаного висновок про користь таких страв кожен поціновувач японських традицій зробить самостійно. Цілком можна вводити до свого раціону суші та роли хоч щодня, але не варто зловживати тими видами, в яких використовується сира риба.