Помилки, які допускаються клієнтами під час замовлення суші
- 🥢 Вимокування роликів у соєвому соусі
- 🥢 Вживання імбиру з ролами
- 🥢 Вилки
- 🥢 Зберігання суші та роликів в холодильнику
Традиції японської кухні прийшли до нас не так давно, але з кожним роком набирають все більшої популярності. Сучасні українці стали частіше вживати роли та суші. Багато хто балує себе стравами японської традиції чи не щодня. Але це не скасовує ряд помилок за столом. І річ, швидше за все, не в складності традиції, а в незнанні. Які ж помилки ви можете допустити?
Вимокування роликів у соєвому соусі
Для японців подібне видовище є справжнім шоком. Українці звикли просто купати роли та суші в соусі, не розуміючи, що це призводить до розмоклого рису, що розвалюється на очах. Добре, якщо в тарілку, а не на підлогу чи одяг. Соєвий соус у такій великій кількості не надасть кращого смаку страві, а лише зіпсує її. Не дивно, що після подібних ванн для страв клієнт не може оцінити і відчути справжній смак. Часто це стає причиною того, що всі страви клієнтам здаються одноманітними, ніби немає жодної різниці між ними.
Роли та суші достатньо лише трохи обмокнути в соусі, і тоді ви зможете насолодитися справжнім незіпсованим смаком.
Вживання імбиру з ролами
Маринований імбир є невід'ємною добавкою до багатьох рецептів традиційної японської кухні. Невелику скибочку з'їдають ще до початку прийому їжі. Це допомагає розпалити апетит і підготуватися до їди.
Варто сказати, що приправи, які нам подають разом із стравою, мають захисні властивості. Імбир традиційно подають до страв японської кухні, щоб перебити смак попередньої страви та дати можливість відчути повноцінний смак наступного.
Є ще одна поширена помилка, яка точно приведе клієнта до неможливості відчути справжній смак та позбавить задоволення. Одночасно їсти імбир із будь-якою стравою в японській традиції не рекомендується. Він не є салатом чи гарніром. Імбир призначений для того, щоб підготувати наші рецептори до нової страви. Цей продукт здатний перебивати смак, тому його краще їсти у проміжках.
Вилки
Використання виделок на японській кухні зовсім не вітається. Саме тому доведеться навчитися їсти паличками. У будь-якому закладі передбачені навчальні палички для новачків, спершу можна їсти так. Тільки пам'ятайте, що користуючись навчальними паличками, вам набагато складніше контролюватиме силу. Якщо занадто сильно здавлювати їжу, вона розвалиться.
Потім можна потренуватися самостійно в домашніх умовах. Можна також попросити офіціанта надати вам майстер-клас. Це не соромно і в багатьох ресторанах лише вітається. А якщо навчитися їсти паличками зовсім не виходить, їжте руками, це не заборонено. Наприклад, в Японії вас взагалі ніхто не засудить, якщо ви будете їсти суші та роли руками. Там це вважають нормальним.
Зберігання суші та роликів в холодильнику
Іноді буває і так, що ми не розраховуємо сили та замовляємо суші та роли у більшій кількості, ніж можемо з'їсти. Але це не привід зберігати роли та суші у холодильнику. Наступного дня ці страви вас точно розчарують. Риба, швидше за все, обвітриться, рис здаватиметься сухим і твердим, а норі стане жорстким. Якщо хочеться з'їсти суші або роли наступного дня, краще замовте свіжу порцію з доставкою або завітайте до ресторану.
Якщо після прочитання ви раптом зрозуміли, що помічали за собою схожі помилки, не варто засмучуватися! Ніколи не пізно все виправити.