Як правильно їсти суші та роли?

  1. 🥢 Чим відрізняються один від одного суші та роли?
  2. 🥢 Як їдять ці страви?
  3. 🥢 Соуси. Як їх використовувати?
  4. 🥢 Чим запивають страви японської кухні?

Сьогодні Одеса переповнена різноманітністю ресторанів, барів та інших закладів громадського харчування, в яких можна побалувати себе та близьких японською кухнею. Варто зазначити, що японська культура є справжньою збіркою ритуалів та різних традицій, які торкаються дуже багато сфер у нашому житті.

Але насправді далеко не всі мають уявлення про те, як правильно вживати роли або суші . Зараз ми пропонуємо розібратися у цьому питанні. І почнемо з простого.


Чим відрізняються один від одного суші та роли?

Якщо ви не знаєте відмінностей, то в будь-якому закладі або під час замовлення страви онлайн з доставкою вам буде складно зробити вибір. Отже.

Суші – це смужки відвареного рису та викладені зверху морепродукти. Для Японії ця страва вважається традиційною.

А роли є загорненими в рис і норі водоростями, морепродуктами та овочами різних видів. Ця страва завжди перед подачею на стіл ріжуть на рівні маленькі шматочки, які і є порціями.

Насправді відрізнити ці страви можна навіть візуально. Суші більше нагадують бутерброд, а роли – на рулет. Початківцям краще спробуватиме і те, й інше, щоб розуміти, що більше сподобається.

Як їдять ці страви?

Найважливіше – це навчитися їсти їх спеціальними паличками. Цілком не страшно, якщо ви цього не вмієте. У будь-якому закладі навіть вітається звернутися по допомогу до офіціанта. Він вам і пояснить, і покаже на прикладі, як тримати та користуватися паличками. Але в жодному разі не слід просити вилку – це вважається поганим тоном. Тренування з паличками займає не так багато часу.

Не варто розмахувати паличками під час їди або розмови за столом. Це правило має бути зрозумілим будь-якій вихованій людині, а не тільки представникам японської культури. У європейській традиції прийому їжі за столом теж не прийнято розмахувати вилкою чи ножем. І пам'ятайте, що у перервах палички кладуть на спеціальну підставку, не залишають їх у їжі, тарілках чи столах. Якщо ж немає спеціальної підставки під палички для суші, необхідно підкласти під них паперову упаковку, в яку спочатку вони були загорнуті.

Для японців прийом їжі є цілим ритуалом, вони нікуди не поспішають у цей момент, а насолоджуються смаком їжі.

Соуси. Як їх використовувати?

Соуси передбачені недарма. Кожен з них має своє завдання.

Традиційно до цих страв японської кухні подається:

  • Соєвий соус. Суші в нього слід трохи занурити. Купуючи їжу в соусі, можна заглушити смак риби чи овочів. До того ж суші можуть розпадатися через велику кількість соусу.

  • Васабі. Виступає як антибактеріальна обробка для сирої риби. І також надає гостроти смаку.

  • Маринований імбир. Його краще вживати в проміжках, оскільки він перебиває смак попередньої страви та готує наші рецептори до сприйняття наступного.

Чим запивають страви японської кухні?

У Японії традиційно запивають ці страви рисовою горілкою. Для українців цей напій досить важкий, тому у нас віддають перевагу пиву, дітям зазвичай замовляють соки. Також чудовим варіантом може стати зелений чай – він не перебиває смаку їжі та покращує травлення. Але якщо з вказаного вам нічого не подобається, то добрим варіантом може стати і звичайна мінеральна вода.

Щодо самих японців, то вони дуже рідко готують подібні страви вдома. Зі звичайними ролами немає сенсу возитися, адже готові продаються в будь-якому магазині. А за шедеврами кулінарії варто йти тільки до ресторану або до майстра-сушиста.

Не пропустите

Килимок для приготування суші та ролів у домашніх умовах?

Основою японської кухні є вишукані та корисні страви, приготування яких потребує дотримання традицій та про ...
Подробнее

Причини популярності суші у всьому світі

Хоча історія Японії налічує тисячоліття, для решти жителів земної кулі вона залишалася закритою територією ...
Подробнее

Приправи для піци: традиційні рішення та незвичайні варіанти

Європейська кухня давно заслужила на кохання українських гурманів. Особливо це стосується традиційних італ ...
Подробнее

Помилки, які допускаються клієнтами під час замовлення суші

Традиції японської кухні прийшли до нас не так давно, але з кожним роком набирають все більшої популярності. ...
Подробнее
Розмір
30 см
60 см
Бортик
Звичайний
Моцарела
Філадельфія
Вага:
гр.
Кількість:

Ціна:
грн.
До закрытия доставки осталось:
До открытия доставки осталось:
Цей сайт використовує «cookies». Погоджуючись, Ви дозволяєте нам анонімно збирати статистичні дані для поліпшення роботи сайту. Умови обробки даних відвідувачів сайту див. в Політиці конфіденційності.