Як правильно їсти суші та роли?

  1. 🥢 Чим відрізняються один від одного суші та роли?
  2. 🥢 Як їдять ці страви?
  3. 🥢 Соуси. Як їх використовувати?
  4. 🥢 Чим запивають страви японської кухні?

Сьогодні Одеса переповнена різноманітністю ресторанів, барів та інших закладів громадського харчування, в яких можна побалувати себе та близьких японською кухнею. Варто зазначити, що японська культура є справжньою збіркою ритуалів та різних традицій, які торкаються дуже багато сфер у нашому житті.

Але насправді далеко не всі мають уявлення про те, як правильно вживати роли або суші . Зараз ми пропонуємо розібратися у цьому питанні. І почнемо з простого.


Чим відрізняються один від одного суші та роли?

Якщо ви не знаєте відмінностей, то в будь-якому закладі або під час замовлення страви онлайн з доставкою вам буде складно зробити вибір. Отже.

Суші – це смужки відвареного рису та викладені зверху морепродукти. Для Японії ця страва вважається традиційною.

А роли є загорненими в рис і норі водоростями, морепродуктами та овочами різних видів. Ця страва завжди перед подачею на стіл ріжуть на рівні маленькі шматочки, які і є порціями.

Насправді відрізнити ці страви можна навіть візуально. Суші більше нагадують бутерброд, а роли – на рулет. Початківцям краще спробуватиме і те, й інше, щоб розуміти, що більше сподобається.

Як їдять ці страви?

Найважливіше – це навчитися їсти їх спеціальними паличками. Цілком не страшно, якщо ви цього не вмієте. У будь-якому закладі навіть вітається звернутися по допомогу до офіціанта. Він вам і пояснить, і покаже на прикладі, як тримати та користуватися паличками. Але в жодному разі не слід просити вилку – це вважається поганим тоном. Тренування з паличками займає не так багато часу.

Не варто розмахувати паличками під час їди або розмови за столом. Це правило має бути зрозумілим будь-якій вихованій людині, а не тільки представникам японської культури. У європейській традиції прийому їжі за столом теж не прийнято розмахувати вилкою чи ножем. І пам'ятайте, що у перервах палички кладуть на спеціальну підставку, не залишають їх у їжі, тарілках чи столах. Якщо ж немає спеціальної підставки під палички для суші, необхідно підкласти під них паперову упаковку, в яку спочатку вони були загорнуті.

Для японців прийом їжі є цілим ритуалом, вони нікуди не поспішають у цей момент, а насолоджуються смаком їжі.

Соуси. Як їх використовувати?

Соуси передбачені недарма. Кожен з них має своє завдання.

Традиційно до цих страв японської кухні подається:

  • Соєвий соус. Суші в нього слід трохи занурити. Купуючи їжу в соусі, можна заглушити смак риби чи овочів. До того ж суші можуть розпадатися через велику кількість соусу.

  • Васабі. Виступає як антибактеріальна обробка для сирої риби. І також надає гостроти смаку.

  • Маринований імбир. Його краще вживати в проміжках, оскільки він перебиває смак попередньої страви та готує наші рецептори до сприйняття наступного.

Чим запивають страви японської кухні?

У Японії традиційно запивають ці страви рисовою горілкою. Для українців цей напій досить важкий, тому у нас віддають перевагу пиву, дітям зазвичай замовляють соки. Також чудовим варіантом може стати зелений чай – він не перебиває смаку їжі та покращує травлення. Але якщо з вказаного вам нічого не подобається, то добрим варіантом може стати і звичайна мінеральна вода.

Щодо самих японців, то вони дуже рідко готують подібні страви вдома. Зі звичайними ролами немає сенсу возитися, адже готові продаються в будь-якому магазині. А за шедеврами кулінарії варто йти тільки до ресторану або до майстра-сушиста.

Не пропустите

Оферта timeout

1. Загальні положення.Інтернет-магазин https://timeout.od.ua/ (далі — Продавець) публікує даний договір, що є публі ...
Подробнее

Які алкогольні та безалкогольні напої подають до суші

Японська кухня, яка по праву вважається найоригінальнішою у всьому світі, століттями залишалася чимось незв ...
Подробнее

Які начинки використовують для суші та ролів?

Суші та роли - одні з найпопулярніших японських страв, які ми любимо замовляти у ресторанах та кафе. Одним з го ...
Подробнее

Приправи для піци: традиційні рішення та незвичайні варіанти

Європейська кухня давно заслужила на кохання українських гурманів. Особливо це стосується традиційних італ ...
Подробнее
Розмір
30 см
60 см
Бортик
Звичайний
Моцарела
Філадельфія
Вага:
гр.
Кількість:

Ціна:
грн.
До закрытия доставки осталось:
До открытия доставки осталось:
Цей сайт використовує «cookies». Погоджуючись, Ви дозволяєте нам анонімно збирати статистичні дані для поліпшення роботи сайту. Умови обробки даних відвідувачів сайту див. в Політиці конфіденційності.